Kávové recepty

Cascara

Objevte chuť kávové třešně a její přípravu Co je cascara? Cascara, známá také jako "kávová třešeň", není klasickou kávou, ale pochází ze stejného rostlinného druhu - kávovníku. Jedná se o sušené slupky kávových třešní, které se běžně při zpracování kávových zrn vyhazují. V posledních letech však t...

Kávová zrna

Chutná a bez pečení. To jsou kávová zrna balená v čokoládě.   Suroviny: 350 g moučkového cukru 1 lžíce kvalitní čerstvé mleté kávy 1 lžička rumu 150 g másla 50 g holandského kakaa Na polevu: 100 g čokolády na vaření kousek Hery   Postup: Smícháme cukr, kávu, kakao, z...

Kávový likér

Suroviny 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka - Salka 5 šálků espressa (nejlepší je tmavě pražená silná káva) 1 dcl rumu (neboli našeho českého Tuzemáku či Božkova :)) Z plechovek s mlékem odstraníme papírovou etiketu, plechovky vložíme do menšího hrnce s vodou a necháme...

Italské tiramisu

Tiramisu je výborný dezert s jemnou kávovo-mandlovou chutí mísící se s krémovým mascarpone a typickou sladkostí cukrářských piškotů. Pokud vaše chuťové buňky touží po pravém italském požitku, určitě nenahrazujte mascarpone českou obměnou v podobě zakysané smetany apod. ...

4 položek celkem
Zpět do obchodu