Kávová zrna

Chutná a bez pečení. To jsou kávová zrna balená v čokoládě.

 

Suroviny:

  • 350 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kvalitní čerstvé mleté kávy
  • 1 lžička rumu
  • 150 g másla
  • 50 g holandského kakaa

Na polevu:

  • 100 g čokolády na vaření
  • kousek Hery

 

Postup:

Smícháme cukr, kávu, kakao, změklé máslo a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého děláme malé oválky. Doprostřed každého zatlačíme tupým nožem, vznikne nám tak zrno. Hotová zrna necháme odstát v ledničce/chladu.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s Herou, vznikne nám hustší poleva. Zrna namáčíme do polevy a poté necháme zaschnout. Na namáčení můžeme použít párátko. Zrna jsou výborná, když se poté ještě nechají uležet třeba do druhého dne.

 

 

Zpět do obchodu