Chutná a bez pečení. To jsou kávová zrna balená v čokoládě.
Suroviny:
- 350 g moučkového cukru
- 1 lžíce kvalitní čerstvé mleté kávy
- 1 lžička rumu
- 150 g másla
- 50 g holandského kakaa
Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- kousek Hery
Postup:
Smícháme cukr, kávu, kakao, změklé máslo a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého děláme malé oválky. Doprostřed každého zatlačíme tupým nožem, vznikne nám tak zrno. Hotová zrna necháme odstát v ledničce/chladu.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s Herou, vznikne nám hustší poleva. Zrna namáčíme do polevy a poté necháme zaschnout. Na namáčení můžeme použít párátko. Zrna jsou výborná, když se poté ještě nechají uležet třeba do druhého dne.