CASCARA
Cascara, nebo také kávový čaj, je vedlejším produktem zpracování kávových třešní. Jedná se o sušené slupky kávových třešní.
Kategorie: | Výběrová káva |
---|
Odrůda: Costa Rica Hacienda Sonora
Popis chuti: silná ovocná chuť s tóny sušených jablek, švestek, brusinek a třešní
Cascara obsahuje menší množství kofeinu než káva, ale má velké množství minerálů a antioxidantů.
Příprava:
Horký nápoj
- 70 g cascary zalijte 1 litrem horké vody o teplotě zhruba 93 ℃ a nechte louhovat až 10 minut (záleží na tom, jak intenzivní chuť si oblíbíte).
- Následně nápoj slijte a čaj z kávových třešní je na světě.
Nápoj můžete také dochutit skořicí, medem, citrónem nebo zázvorem. Konzumovat se dá jak studená tak teplá. Chuť nápoje se mění s postupným chladnutím.
Cold brew cascara
- 30 g cascary vložte do 250 g vody v uzavíratelné sklenici.
- Uložte na 24 hodin macerovat do lednice.
- Sceďte a podávejte s ledem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.